Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych towarów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choćby znane były one przed laty też w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, perfekcyjnie smakują z niemalże każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choćby idealnie smakują też z cebulką, sezamem czy makiem, a już szczególnie ciekawe wrażenia gwarantują kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy też sera cheddar.
W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej nieomalże piekarni,choć nie brak także amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce wciąż brak miejsc, w których można by rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście vis a vis oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku podczas pobytu za oceanem, a również tych, którzy marzą o tym by go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Wykorzystywanie we współczesnym piekarnictwie przyszłościowych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, powoduje, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są w każdej chwili na bardzo wysokim poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na bardzo wysokim poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Dodatkowe informacje: piekarnia bajgle.